Svečana dodela sertifikata

Project Detail

PROJEKAT „MAGnet za uspeh – besplatne obuke mladih za CO2 zavarivanje“

Institut Goša u partnerstvu sa Udruženjem građana „Šansa“ učestvovao je u realizaciji Projekta „MAGnet za uspeh – besplatne obuke mladih za CO2 zavarivanje“ koji se sprovodio po Javnom konkursu za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih. Projekat finansira Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije. Projektne aktivnosti sprovodile su se u periodu od 15. avgusta do 10. decembra 2023. godine.

Obuka je realizovana sa grupom od 14 kandidata u prostorijama Instituta Goša u Smederevskoj Palanci i kao rezultat, 14-oro mladih steklo je sertifikate u skladu sa SRPS EN ISO 9606-1. Cilj projekta jeste unapređenje veština zapošljivosti mladih iz osetljivih grupa i njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada. Projektne aktivnosti pružile su pomoć i podršku mladima da steknu praktično iskustvo i time unaprede svoje kompetence i povećaju mogućnost za zapošljavanje u industriji u kojoj postoje potrebe za radnom snagom.

Kroz ovaj projekat je direktno, više od 100, i indirektno, više od 1000 korisnika uspelo da se animira i motiviše u pogledu sticanja dodatnog obrazovanja. Dok je 14 izabranih kandidata koji su uspešno prošli obuke i na taj način ojačali svoje kompetencije i veštine kroz obuku za poslove zavarivača. Mladima je pružena i savetodavna podrška iz oblasti profesionalne orijentacije, zdravih stilova života, karijernog vođenja i zapošljavanja. Projektne aktivnosti su rezultirale i smanjenju socijalne isključenosti mladih iz osetljivih grupa, a zahvaljujući pronalasku zaposlenja.

Završna Konferencija sa svečanom dodelom sertifikata održana je 7. decembra 2023. godine sa početkom od 10 časova u prostorijama Narodnog Muzeja u Smederevskoj Palanci. Konferenciji su prisustvovali mladi koji su uspešno završili proces obuke za zavarivanje, zamenica predsednika opštine Smederevske Palanke Đurđina Mladenović, sa predstavnicima lokalne samouprave, Mirko Ličina, direktor Instituta Goša, predstavnici Centra za socijalni rad Požarevac, kao i predstavnici preduzeća, tj. potencijalnih poslodavaca, i medijskih kuća.

Пусти видео запис
Пусти видео запис