Institut Gosa

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Povećati slova
  • Default font size
  • povećavanje slova
  • Latinica
  • English
Novosti | Saopštenja za javnost
Saopštenja za javnost
Saopštenja za javnost

Saopštenja za javnost (5)

Отпочела нова обука младих заваривача у оквиру пројекта немачке развојне сарадње под називом „Подстицање запошљавања младих“

више у прилогу

Poštovani,

Pozivamo Vas da posetite izložbu Instituta Goša na 57. Međunarodnom sajmu tehnike i tehnićkih dostignuća, koju je omogućilo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije u Hali 2, Beogradskog sajma. Zvanično otvaranje sajma je 13.maja 2013. u 11 sati. Sajam će trajati do 17.maja. U prilogu je kratak profil Instituta Goša - ovde.

U okviru realizacije projekta, koji finansira Evropska unija, poznatom pod nazivom W-tech, u Institutu Goša u Smederevskoj Palanci, Prvog srpskog ustanka 202, organizuju se projektom predviđene radionice 13. i 15. decembra tekuće godine.

E-learning radionica, prezentira IQSim simulator u zavarivanju, predavač gospodin Luboš Mraz, dok će prezentaciju treninga kroz aktivnosti, demonstrirati gospodin Karl Arne.

Korišćenje metoda za učenje i trening na daljinu pomoću programa za upravljanje sadržajima za učenje „Learning Manager Sistems“, prikazaće Rodžer Berg, predstavnici partnera iz Norveške.

W-tech prezentacija inženjerskog softvera 15.12.2011. takođe u Institutu Goša u Smederevskoj Palanci, obuhvata softvere ProEngineer Wildfire, Math Cad i Fluent i Catia V5.

Zvanični predstavnici firme koji su zaduženi za distribuciju softvera za našu zemlju održaće prezentaciju u saradnji sa predstavnicima Instituta Goša iz Beograda.

četvrtak, 13 oktobar 2011 12:31

OTEH 2011. i prezentacija firme ACRA CONTROL

Poštovani,

U Beogradu je 06/07. 10.2011. održana Četvrta međunarodna konferencija odbrambenih tehnologija OTEH 2011. Među 139 stručnih i naučnih radova iz 16 zemalja koji su bili razvrstani u 9 naučnih oblasti našlo se i 5 radova čiji su autori predstavnici Instituta Gosa.

Zapaženu prezentaciju rada na konferenciji je imao i predstavnik irske firme ACRA CONTROL John Clancy, European Regional Sales Manager.Institut Goša je ekskluzivni zastupnik irske firme ACRA CONTROL LTD za teritorije Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije. Pomenuta firma je svetski poznata u proizvodnji vazduhoplovnih elektronskih komponenta i sistema za civilne i vojne aplikacije.

Dana 11.10.2011. u svečanoj Sali Instituta Goša održana je veoma uspešna prezentacija firme ACRA CONTROL. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici više institucija iz Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Fabrike aviona UTVA i Mašinskog fakulteta u Beogradu.

petak, 16 april 2010 13:40

Saopštenje za javnost

Direktor Instituta „Goša“, mr Marina Kutin je 15. aprila posetila Narodnu kancelariju predsednika Republike i tom prilikom direktorki Narodne kancelarije, gospođi Tatjani Pašić, uručila 8 kompleta po 10 knjiga (stručnih monografija čiji su autori istraživači Instituta „Goša“). Knjige su poklonjene sa namerom da se uruče školama metalske struke, gimnazijama i politehničkim školama u Podunavsko-Braničevskom okrugu i predstavnicima preduzeća.

U narednom periodu Sporazumom o saradnji Narodne kancelarije i Instituta „Goša“, ostaje da se preciziraju oblici i elementi saradnje dveju strana, a Ugovorom o donaciji korisnici donacije.

Institut „Goša“ započinje kampanju popularizacije tehničkih nauka, srednjoškolcima i preduzećima u Podunavsko-Braničevskom  okrugu, već početkom maja meseca.

Projekat popularizacije nauke, kao što je javnosti već poznato, odobrilo je Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, u okviru Programa za podsticanje, promociju i popularizaciju nauke u Srbiji.

Prezentacija pojedinačnih segmenata iz oblasti tehničkih nauka – zavarivanje, obnovljivi izvori energije, numeričke simulacije, pasivna zaštita – eksperimentalna istraživanja, odvijaće se preko kratkih video-zapisa, štampanog materiala (posteri, flajeri, ankete) i ličnih kontakata kao i razgovora sa predavačima. Kratki filmovi sa navedenim temama imaju zadatak da mlade podstaknu na istraživanje i ljubav prema nauci.

Projekat predviđa prezentaciju u školama u Požarevcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, Kostolcu i preduzećima Goša Šinska vozila, Goša FOM, Goša Montaža, EM DIP PRO, Utva Silosi – Kovin, FŽRO – Želvoz.

Predavači i prezenteri projekta su stručnjaci Instituta „Goša“ i njihovi gosti, Dr Boris Katavić, Dr Zoran Nikolić, Dr Bore Jegdić, Dr Pavle Hadžić, mr Marina Kutin, mr Jovan Tanasković, mr Ljubinko Janjušević i mnogi drugi.


Kalendar

Maj 2019
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
You are here Novosti | Saopštenja za javnost