Institut Gosa

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Povećati slova
  • Default font size
  • povećavanje slova
  • Latinica
  • English
Novosti | Učešće na skupovima | Otvoren 60.Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, Beograd
utorak, 17 maj 2016 08:53

Otvoren 60.Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, Beograd

U ZNAKU NOVIH TEHNOLOGIJA I RAZVOJA

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća je elitna, najveća, najstarija i najuglednija sajamska specijalizovana razvojno-tehnološka manifestacija. Sajam koji se održava od 16. - 20. maja otvorili su najbolji učenici i osvajači medalja na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola u Tirani, Matematičke Gimnazije iz Beograda.

Na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća učestvuje više od petstotina domaćih i stranih izlagača iz više od dvadeset zemalja. I ove godine tradicionalno Institut Goša je svojim učešćem podržao ovu veoma značajnu manifestaciju predstavljajući se, pre svega preko svoje izdavačke delatnosti (monografije), ali i promocijom obrazovanja u zavarivanju i laboratorijskim potencijalom.

Štand Instituta Goša bio je veoma posećen prvog dana otvaranja Sajma, a imali smo čast da pozdravimo naše saradnike i partnere, predstavnike mnogobrojnih preduzeća, kao što su RAPP MARINE, ŠINVOZ LTD, ali i predstavnike značajnih institucija RPK Požarevac, Privredna komora grada Beograda, Dekana Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predstavnike Instituta Lola, predstavnike Inženjerske komore Srbije i mnoge druge.

Predstavnici firme HEXAGON Metrology Serbia i prirodnjački muzej demonstrirali su primenu novih tehnologija

Na 60. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu, velika pažnja je bila posvećena inovacijama i novim tehnologijama. U okviru sajamske prezentacije kompanije Intermerkur, 18. maja u 13 sati, imali smo prilike uživo da prisustvujemo demonstraciji mogućnosti bezkontaktnih mernih mašina i opreme nove generacije svetski priznatog proizvođača HEXAGON Metrology. U okviru prezentacije zastupnika za Srbiju, HEXAGON Metrology Serbia, direktor Vladimir Ivanović je velikodušno izašao u susret molbi da se u naučne svrhe, prema dostupnoj literaturi među prvima u svetu, ako ne i po prvi put, izvrši trodimanzionalno lasersko skeniranje jednog uzorka ptice. Stručnjaci HEXAGON Metrology Serbia su, na zadovoljstvo prisutnih, demonstrirali sa kojom lakoćom, brzinom i tačnošću mašina Romer Absolute Arm reprodukuje numerički model objekta kompleksnog, kako po geometriji tako i po osobinama povrsina, koje predstavljaju poseban izazov. Snimljeni uzorak ptice  velikodušno je ustupio Prirodnjački muzej iz Beograda iz svoje bogate zbirke sa svrhom istraživanja mogućnosti merenja bioloških i morfoloških podataka muzejskih uzoraka, kao dela istraživanja iz doktorske disertacije posvećene biomimikriji kao metodi aerodinamičke optimizacije objekata našeg istraživača Suzane Linić iz Instituta Goša.

 

 

Kalendar

Maj 2019
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
You are here Novosti | Učešće na skupovima | Otvoren 60.Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, Beograd